Eymard-Baptistehoeve
Geert Verpoorten
Hoog Kattenbos 17
3920 Lommel

Tel/Fax: +32 (0) 11 555 523
GSM: +32 (0) 472 701 367


"VZW zorg en belevingsboerderij het groeiveld”   


 Een zorgboerderij waar mensen een  plaats vinden            

 en zich vooral  thuis kunnen voelen!

Van waar komt de naam "het groeiveld”

Zowel de planten als de dieren die op het veld staan groeien en evolueren 

Maar ook de zorggasten maken een persoonlijke groei mee door naar een 

zorgboerderij te komen, de ontwikkeling als persoon, zowel fysiek als 

emotioneel. 

’t Groeiveld is een bijzondere plek waar iedereen welkom is om zichzelf te vinden in verbinding met de dieren en de natuur. 


Iedereen heeft (verborgen) talenten. Dit maakt elk van ons uniek. 
De dag van vandaag zijn steeds meer mensen van hun natuur (en talenten) vervreemd. Mens met of zonder beperking, mens met of zonder etiketje. Ieder van ons is speciaal. En iedereen verdient het om te bloeien, te stralen en te fonkelen zoals bedoeld is. 


Als erkende zorgboerderij willen we een veilige plaats zijn voor mensen die de snelheid van onze samenleving niet (meer) kunnen volgen. 
Ben je op zoek naar rust, harmonie en groei? In deze zoektocht bieden we je graag een plek aan waar de energie zacht is en je de kans krijgt om verbinding te maken met de persoon die je bent. (Her)ontdek je talenten op onze unieke locatie in Hoog Kattenbos Lommel. 
Wij bieden onze deelnemers verschillende vormen van dagbesteding en/of begeleiding aan. 
Je kunt op de zorgboerderij de zorgboer helpen met de dagelijkse werkzaamheden van de boerderij zoals dieren verzorgen, moestuinieren, helpen de locatie te onderhouden, of wat er op dat moment ook nodig is. Elke dag is er wel wat anders te doen. 


Ook kunnen we je op de zorgboerderij in contact brengen met andere hulpverleners uit de regio. Met elk hun eigen unieke aanbod kan je begeleidingstraject zo nog persoonlijker worden ingevuld.  
Het zorgaanbod vindt plaats op de boerderij. Niet alleen kinderen, maar ook jongeren en volwassenen zijn welkom op onze zorgboerderij.  
Voor de senioren voorzien wij activiteiten op een aangepast tempo.

We hebben ervaring met verschillende doelgroepen zoals: 
• autisme
• burn-out
• dementie
• time-out 
• verstandelijke beperking
• ....

Centraal staan beleving, contact met de natuur en rust. Via een intake-gesprek maken we werk van een individueel traject waarbij je specifieke vraag het uitgangspunt vormt. 
We belichten je vraag vanuit verschillende kanten want we geloven dat elke situatie een verborgen zegen in zich draagt. In het traject leer je deze zegen door middel van het innemen van een nieuw perspectief te ontdekken. 
Zorg- en belevingsboerderij het groeiveld is erkend door het VAPH. 

Wat kan je zoal beleven op onze zorgboerderij?
• Belevingsdagen
• Dagbesteding voor jong en oud, met of zonder  
beperking (van maandag tot vrijdag)
• Kinderfeestjes (woensdagnamiddag of 
schoolvakanties, steeds op afspraak)
• Overnachten op de zorgboerderij.
• Workshops en/of lezingen 
• Ook het afhuren van de locatie is een mogelijkheid
• … 

Onze troeven: 
Aarden 
Door tijd door te brengen in de natuur wordt je gekoesterd door Moeder Aarde. Adem haar lucht in en voel haar onder uw voeten. De tijd die je doorbrengt in de natuur heeft een helend effect. 

Creativiteit
Sleur is de hoofdoorzaak van stress en vermoeidheid. De beste manier om de sleur van alle dag te doorbreken is iets creatief te gaan doen. 
Creatief betekent iets te gaan doen wat je anders zelden of nooit doet. De boerderij biedt hiertoe verschillende mogelijkheden: knuffelen met koeien, wandelen met de ezels, moestuinieren, schilderen, foto’s maken, … 

Duurzaamheid 
Het Groeiveld is méér dan een land- en tuinbouwbedrijf. We trekken de kaart van puur natuur. En doen dit ook in de zorg voor de medemens.
De ware smaak van groenten, fruit en vlees terug bij de mensen brengen. Al onze producten worden biologisch of natuurlijke wijze geteeld en te koop aan geboden in onze eigen hoevewinkel. 

Eenvoud
Is het tijd om je even terug te trekken uit de mallemolen van het dagelijkse leven? Heb je zin om je energie te richten op de basis van ons bestaan? Door je energie te richten op eenvoudige dingen ontstaat er rust. Dit creëert ruimte waardoor het in je hoofd weer helder wordt. 

Groene energie
De natuur is overal om ons heen, is gratis en is er voor iedereen. Probeer dus zoveel mogelijk buiten te zijn: het maakt je happy en energiek.

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op:

Vzw Zorg en belevingsboerderij het groeiveld
Hoog Kattenbos 17
3920 Lommel
GSM 0032 472 70 13 67
hetgroeiveld@gmail.com

Groeien & bloeien, puur natuur
bij ’t Groeiveld is dat onze cultuur.